מאת ינאי נחושתן
ללמוד סנובורד מכתבה זה כמו ללמוד לרכב על אופניים מצפייה בטלוויזיה.
אנסה להיות ציורי וברור בהסברים כדי שיהיה קל לדמיין ולעזור ככל האפשר. כבר בראשית הדרך, גולש הסנובורד המתחיל נתקל באתגרים לא שיגרתיים. פיצוי מידי לכך היא התחושה המדהימה שמתלווה לגלישת סנובורד כבר בהתחלה.
נתחיל ונסביר מה זה סנובורד וממה הוא מורכב:
סנובורד מורכב מ:
בורד – קרש מעץ אשר יוצר את המגע עם הקרקע וצורתו משפיעה על דרך הגלישה.
נעליים – נעליים יחסית גדולות (רצוי שיהיה מרווח חופש) עמידות למים איתם יחסית נוח ללכת. הן מזכירות נעלי טיולים גדולו.
ביינדינגס – החלק המחבר בין הנעליים לבין הבורד – אלו הן שתי רצועות כאשר האחת מעל האצבעות ואחת מעל הקרסול אשר מקבעות את הרגל אל הבורד.
כעת, אחריי שהבנו כיצד בנוי הבורד נספר לכם מהם האתגרים העיקריים שבהם נתקלים גולשים מתחילים וכיצד ניתן להתגבר עליהם:
להזכירכם, על הבורד יש להניח שתי כפות רגליים כאשר ימין או שמאל ממוקמת בחלק הקדמי של הבורד.
בחירת הצד המוביל – לפעמים גולשים לא יודעים מהי הרגל איתה נוח להם להוביל את הבורד במהלך הגלישה. הטיפ הטוב ביותר שאני יכול להציע בנושא הוא לדמיין את עצמכם רצים וקופצים להחלקה על רצפה רטובה או על סקייטבורד שמונח על הכביש ולדמיין מהי הרגל איתה הייתם קופצים קדימה. כמובן שלהחלטה חשובה כמו זו ניתן וכדאי להתייעץ במלווה הסקי באתר ובאנשי המקצוע בחנות להשכרת הציוד.
זהו! הגעתם להר אחריי לקיחת הציוד והגיע הזמן להתחיל לגלוש! הטיפ הכי חשוב שאני יכול לתת לכם בשלב הזה יפתיע אתכם. קחו הדרכה! המון אנשים בוחרים לבזבז את כספם על ציוד טוב יותר או מעיל יפה וזונחים את העיקר ומהות החוויה. אם כסף לא מהווה בעיה אז כמובן, תוכלו לבחור בכל האופציות גם יחד. אך אם אתם כמוני, וכמו מרבית הגולשים, שנושא התקציב יקר לליבם, ממליץ מכל הלב לבחור בהדרכה שתנגיש לכם את הטכניקה ותמנע מכם להגיע למסלולים לא מותאמים ותקל עליכם את הגלישה בעתיד.
במידה ובכל זאת החלטתם אחרת: לעלות על ההר בלי מדריך, הנה כמה טיפים בסיסיים שאולי יעזרו לכם.
עמידת מוצא – בזמן שאתם גולשים העמידה כפופה מעט, הגב ישר והברכיים כפופות. כל הגוף כולל הידיים מקבילות לבורד בצורה מלאה, שימו דגש על כיפוף הברכיים ולא על כיפוף הגב גם בהמשך הגלישה.
היכולת לעצור – המון גולשים מתחילים נתקלים בקושי להאט את הגלישה ולכן הדבר הראשון שעליכם ללמוד הוא לעצור. החלקה על הצד בצורה איטית בבקרה על המהירות והגעה לעצירה . תרגלו את זה עם גב להר ואז עם פנים להר עד שתרגישו בנוח, וכל פעם שאתם מרגישים בנוח תגבירו עוד מעט את המהירות ורק אז תעצרו. אתם תיפלו ותגלגלו פעמים רבות, אך זה הבסיס הכי חשוב לגלישה בטוחה בהמשך.
שלב הסיבוב – זהו השלב הבעייתי ביותר לרוב הסנובורדיסטים המתחילים ולכן חשוב מאוד לזכור : היו סבלניים ! התקדמות הגלישה שלכם תהיה מהירה ותשאיר את חבריכם שהתחילו יחד איתכם ללמוד סקי לא במראה האחורית. הטכניקה הנכונה לביצוע סיבוב מתחילה בהתנגדות לאינסטינקט שלכם, כלומר ברגע שתפנו את הבורד לכיוון הירידה בדרככם לסיבוב תצברו מהירות ולכן תרצו לקחת את המשקל אחורה ולהאט, עליכם להיות מודעים לכך ולהתנגד לאינסטינקט . תרגלו סיבוב ועצירה עד שתרגישו נוח עם המהירות ואז החלו לגלוש וליהנות !
לסיכום, גלישה על סנובורד זה לא דבר מסובך וגרף השיפור בו פועל לטובתכם כי בשנייה שתתפסו את הבסיס תוכלו לגלוש בצורה טובה ויחסית מהר אך עם זאת אחזור למה שאמרתי קודם: סבלנות זה שם המשחק. הרשו לעצמכם וקחו בחשבון שתיפלו, תתגלגלו, תאכלו שלג ואל תשכחו לעצור לשתות גם איזה בירה . קחו את הנפילות בקלות כי בלעדן אי אפשר ללמוד.
חופשה מהנה ומוצלחת, צוות פינגווין
לפרטים נוספים על חופשת סקי ביעדים מובחרים, לחצו כאן או השאירו פרטים ונציג פינגווין יחזור אליכם!